ANIEK
Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“De Veeartsenijstraat vind ik heel erg mooi. Met de Paardenkathedraal en de manege erin. Dat komt ook omdat ik er gewerkt heb. Elke keer als je daar rijdt, dan denk je: dat is een heel mooi stukje Utrecht.”

“Het is lang geleden dat ik er voor het eerst kwam. In 2001 ging ik daar stage lopen. toen kwam ik er voor het eerst. Ook in het theater, op dat stukje. Ik dacht: wauw! Zo’n rustig stukje middenin de stad. Bijzondere woningen. Het ziet er gewoon heel mooi uit.”

“Ook creatief. Er gebeurd daar heel veel. Erg bijzonder.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“Dit, wat er nu wordt georganiseerd. Dat je dit hebt, een soort alternatieve parade. Het is meer basic. Maar ik ben bang dat ASR hier met het Leidsche Rijn centrum de overhand gaan krijgen. Tegenover het creatieve, die de boel organiseren. Dat zij meer macht hebben.”

“Ik hoorde ook dat ze op zaterdag weer hier een markt willen gaan doen. Daar hou ik ook wel van. Lokale producten, low profile, marktkramen. Maar je weet het niet. Met Leidsche Rijn weet je het nooit. Ook niet hoe lang het duurt. Het centrum is door de crisis ook veel kleiner dan eerst gepland.”