ANOEK, NORT, KARIN EN GEERT


Wat is voor jullie de meest bijzondere plek in Utrecht?
Anoek: “Het Maximapark. Ik vind het mooi ingericht. Ja, leuke weggetjes. En ook het Anafora Theehuis vind ik wel leuk, om het gebouw. De uiltjes erop en de kleuren vind ik mooi bij elkaar. En in de omgeving vind ik het leuk staan, samen met de bosspeeltuin. En ik vind de sfeer van het hele park heel leuk.”

Nort: “Ik vind het Maximapark ook heel mooi met die bruggetjes. En als dat een beetje in de lente of de zomer is, dan lijkt het net een schilderij van Monet. Dat vind ik heel leuk gemaakt. Die waterlelies van Monet heb je ook in het Maximapark. Het lijkt heel erg op dat schilderij. Dat hele bekende bruggetje, met die paarse kleuren en blauw en groen. En Monet die was bijziend, die heeft allemaal een beetje vlekkerig geschilderd. En zo vind ik het Maximapark, dat het eruit ziet.
Geert: “Wat ik het mooiste vind is de vlindertuin. Al die bloemen zijn heel mooi qua kleuren op elkaar afgestemd. Ieder jaargetijde maken ze er wel iets moois van. Dat het gewoon mooi blijft om heen te gaan, om te kijken. En dat vind ik gewoon heel mooi aan dit soort dingen. Ik kwam er voor het eerst toen zij [Anoek (red.)] daar ging optreden en dat deed ze heel goed. Zo mooi tussen de bloemen.”

Karin: “ Ik vind het Maximapark heel mooi. Maar ik vind het Wilhelminapark ook heel mooi. Daar heb ik jarenlang gewerkt aan de rand van het park. Dan ging ik elke pauze even een rondje lopen. Dat is een veel ouder park. Die is al meer volgroeid. Dat vind ik ook heel erg mooi.”

Geert: “Dat vind ik ook een heel mooi park. Want daar staat ook de Exbunker. En daar mocht ik een tijdje exposeren. En dat wel heel leuk om te zien. Met een beeld dat ik heb gemaakt voor een wedstrijd.”

Nort: ”Hij heeft de kunstbende gewonnen in 2015. En als prijs mocht hij toen exposeren”

Geert: “En dat park was wel echt een hele mooie plek met die mooie bomen. Dus dat vind ik ook wel echt een van de mooiste plekken van Utrecht.”

Hoe hopen jullie dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
Karin: “Dat er veel grote bomen zijn. En dat die het ook doen. Want in Leidsche Rijn willen bomen er na een paar jaar wel eens mee ophouden.”

Nort: “Dat komt een beetje door het opgespoten klei. Dat is het eigenlijk heel moeilijk voor de wortels om goed te groeien en diep te komen.

Geert: “ En dit soort festivals. Dat lijkt me ook wel heel leuk.”

Karin: “ Dan is als het goed is het winkelcentrum ook klaar. Dus dan heb je ook wel wat makkelijker aanloop. Dat het gewoon heel levendig en dat er veel mensen zijn. Dat lijkt me heel leuk.”