CORRINE
Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“De Schoutenstraat. Omdat we daar met zoveel plezier hebben gewoond. Samen met mijn man. En toen ik zwanger was, toen zijn we er weggegaan. We hebben toen uiteindelijk besloten om weg te gaan uit de binnenstad.”

“Ik woonde eerst op de Oudegracht. En we kregen deze plek aangeboden. Dus toen zag ik het voor het eerst. Dat was in 1994. Ik dacht: Wow! Het is een heel gaaf oud pand, met van die ijzertjes in de muren. We keken uit op cafe de zaak en op de Dom. En er is natuurlijk geen mooiere plek dan de Dom in Utrecht.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“Als ik zo om me heen kijk hoop ik dat het wat meer charme en uitstraling krijgt. Het is nu allemaal nog heel erg bouwputterig. Ik hoop dat het een succes gaat worden, dit plein. Misschien dat er meer horeca moet komen. Wij wonen nu in het oude dorp, de Meern. Daar is niks. Dus vandaar dat ik heel erg blij zou zijn als er in de buurt van ons iets zou komen waar je gewoon met vrienden elkaar kunt treffen, een hapje kunt eten, wat kunt drinken. Nu moeten we altijd naar de binnenstad. Echt de Meern uit.”