DEBORA


Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“Ik denk het Julianapark in Zuilen. Ik heb daar nu drie jaar een heel tof project gedaan. Of 2 jaar. Het is gewoon een heel mooi stukje oase in een hele mooie wijk. Ook een wijk met minder mooie plekken. Het is een plek waar heel veel mensen bij elkaar komen, waar mooie dingen georganiseerd kunnen worden, waar hele mooie oude bomen staan, waar nog een hele mooie vijver is, waar ik ooit op geschaatst heb. Een mooi grasveld waar iedereen samenkomt als het mooi weer is. En het hoort bij mijn wijk. Ik ben ook wel heel erg Zuilen-bound momenteel.”

“Ik denk dat iedereen het een verrassend mooie park vindt. Als je voorbij rijdt, dan zie je natuurlijk heel veel bomen. Maar daar binnenin heb je gewoon heel veel mooie paadjes. Het is een hele leuke plek voor kinderen om te spelen. De diertjes. Je kunt er jeu de boulen. En ook voor mensen die uit de stad komen, is het gewoon heel leuk om te zien wat voor mengelmoes aan mensen daar op het gras zit. Van studenten tot Marokkaanse gezinnen, to jumpen, tot van alles. Iedereen zoekt toch heel erg de ruimte op in een wijk waar je niet zoveel tuin hebt.

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“Het zou mooi zijn als dit een mooie centrale plek wordt waar veel te doen is. Je weet dat als er visite uit het buitenland komt, dat je ze hier mee naartoe moet nemen. En dat je daarvoor niet helemaal voor naar het centrum hoeft. Dat zou heel fijn zijn. Dat het niet meer zo kunstmatig en zo kalig is. Al hoewel de parade in Rotterdam vaak ook op een hele kale plek is. Ik denk dat dat wel heel mooi zou zijn. Dat heeft wel iets, tussen alle bouwkranen in. Het is hier wel tof, zeg maar. Je woont toch in Leidsche Rijn, dus je verwacht ook geen oude eiken. Dat is ook gewoon waar je voor gekozen hebt.”