FLOYD
Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“Wat voor mij een hele bijzondere, maar vooral ook een hele fijne plek is, is op het Janskerkhof. En met name de onderste tree van het grote standbeeld op het Janskerkhof. Ik weet niet een hoe het standbeeld heet of wie er wordt afgebeeld, maar dat is de plek. Ik heb vier jaar in Utrecht gestudeerd. Daar heb ik de verschrikkelijkste en ook de mooiste momenten beleefd. Daar op die onderste tree. Het klinkt nogal een beetje esoterisch, maar zo bedoel ik dat niet.”

“Mijn school was ook op het Janskerkhof, eigenlijk naast dat standbeeld. of daarachter. Dus wij zaten daar vaak. Er zijn ook gewoon bankjes waar je kunt zitten, maar bij dat standbeeld zat je als er echt even een goed gesprek moest plaatsvinden in de klas of iets persoonlijks. Dat soort herinneringen heb ik heel erg daar bij dat standbeeld.”

“Een beetje een ecru standbeeld. Niet Anne Frank en ook niet bij Broers. De enige naam die ik niet weet, dat standbeeld.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“Ik heb sinds dat we hier zijn deze week pas begrepen dat er veel te doen is om dit plein. En dat hier qua bestemmingsplan gezocht wordt naar iets. Dus er kan een plan ontstaan. Het zou vooral voor Leidsche Rijn iets mooist moeten ontstaan. Tegenwoordig worden op alle pleinen de bankjes weggehaald en ook de prullenbakken. En dat snap ik niet. Een plein is er juist voor de de mensen, om elkaar te ontmoeten. En op dit plein zou dat heel goed kunnen. Nu zijn er geen bankjes en is er alleen maar grint. En misschien moeten er onderste traptreden komen. Niet al te geënsceneerd, maar gewoon, waar je romantisch over de stad uit kunt kijken. Dan zie je de lucht om je heen en de treinen aan je voorbij trekken. Wat verdwaalde jongeren gaan er naar de bioscoop. Toch best wel een mooi punt in Utrecht.”