GERAUD
Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“Een stukje van de strosteeg. Het is daar op twee manieren speciaal. Aan de ene kant omdat je onder een huis doorloopt. Een oud huis. Maar vooral het tweede is, als je daar ’s ochtends of ’s avonds loopt, dan ruik je de wasserette Kolman die daar is. Dan ruik je de hele schone was. Die geur van zo’n wasserij vind ik echt geweldig. Je loopt door zo’n oud steegje, oud Utrecht, en dan die frisse geur. Waar je ook echt het gevoel hebt dat daar echt doorgewerkt wordt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. De wasserij is ook tot laat open, maar dat is meer voor wasmachines. Dat vind ik altijd een heel leuk stukje. Naast natuurlijk de Domtoren en de Pieterskerk.”

“Ik loop er vaak langs, maar ik heb nog nooit iemand speciaal meegenomen om die plek te laten zien of te laten ruiken.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“Op zich heeft deze plek natuurlijk wel historie. Alleen niet onze historie. We willen er nieuwe historie aan geven. Flauw, maar waar. Wat ik hoop voor deze plek is wat er nu gebeurd. Wellicht is dat niet haalbaar. Dat dit misschien wel 1 keer in de maand een culturele hotspot is. Waardoor de druk misschien ook een beetje uit Utrecht centrum weggaat. Tuurlijk komen er allemaal woningen, maar op dit moment kan er nog van alles gebeuren.”

“Het doet me nu denken aan de eerste parades. Ik verbaas me dat het nu zo rustig is. Ik werk daar en woon daar. Dus dit is in het midden en erg makkelijk om hier langs te komen.”

“Wat ik zou willen is dat er een wekelijkse versmarkt komt. Misschien wel vaste horeca. Maar in ieder geval dat het een broedplaats wordt en geen melkkoe.