HELEEN


Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?

“Dat zit ik dus de hele dag te bedenken, wat dat is. Het Parade terrein vind ik te makkelijk. Waar we jaren geleefd hebben. De enige link die ik heb met Utrecht is een werk link. Ik heb hier geen vrienden ofzo. Maar ik heb wel met de Vrede van Utrecht een heel tof project gedaan aan de andere kant van hier. Dus toen was dit Berlijnplein, waar we nu zitten, bestond dit nog niet. En toen wilden ze die plek daar, aan de andere kant van de weg, daar, promoten. En ik vind het zo grappig, dat om de een of andere reden, via totaal verschillende wegen, ik betrokken was bij en de ontwikkeling van die kant en nu weer bij deze plek.”

“Dat is die groenstrook daar. De Cinemec was er nog niet. Die rode doos stond er wel. Daarnaast was het. 350 jaar Vrede van Utrecht. Toen hebben we er een gigantisch project neer gezet. Met Junky XL, het Metropool Orkest, met gigantisch decor, met torens die bewogen. Zelfs het leger deed mee. Dat was waanzinnig.”

“Zo grappig dat ik dan bij de ontwikkeling van dit veld ook weer betrokken ben.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?

“Ik was helemaal niet bezig met het ontwikkelen van deze plek hier. Dat heb ik nu veel sterker. Nu realiseer ik me dat ik toen ook dat aan het doen was. Dat ontwikkelen van deze plek, dit plein. Iets creatiefs. Dit was toen echt een bouwput. Dan zette ik mijn auto hier in het zand. En het was heel erg zoeken. Ik dacht toen: o, gaan we het hier doen. Ik was vooral bezig met de inhoud en met de groepen die meededen. Nu snap ik dat dit een mooie plek aan het worden is.”