HISKE ERIKS


Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
Nou, ik ben geen Utrechter, dus ik weet niet heel, heel veel plekken. Maar wij zitten met Theatergroep Aluin in de Concordiastraat. En dat is langs het spoor. Het is een soort raar, braakliggend terrein. En daar staat Villa Concordia en daar repeteren wij. En eigenlijk vind ik dat de meest te gekke plek waar je kan zijn in Utrecht, omdat het nog heel rauw is. Het is een oud gebouw van de NS. Daar omheen is bijna niks. Dus tot nu toe heb je nog helemaal geen last van buren, kan je daar goeie feestjes geven en kan je daar de mooiste avonden hebben.”

“ Ik ben zelf een Amsterdammer. En als ik dan mensen meeneem uit Amsterdam, dan zeggen ze allemaal: Ooo vet!! Dit is echt een te gekke plek, ik wou dat ik hier kon wonen!”

“Het is een plek is die nog niet zo helemaal clean is gemaakt. Dat vinden mensen te gek. Mensen worden daar heel enthousiast van.”
Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“Nou, ik hoop dat dit een soort van een heel mooie, integere parade terugkerend ding gaat worden. Wat de parade ook heeft. En dat het heel langzaamaan gaat groeien. Dat mensen het echt als een heel te gek festival gaan zien. En het is een hele mooie plek.”

“Ik bedoel, ik moet heel eerlijk zeggen dat ik Leidsche Rijn op zich niet heel mooi vind. Maar deze plek, met zo’n overkoepeling van een stationnetje, dat is toch een stukje oud in iets heel nieuws. Dus ik hoop dat dit over 5 jaar wat bruisender is en dat het wat meer karakter heeft. Dat het wat meer een ziel heeft.”