INA MASSOP


Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“Dat is een heel klein stukje. Het kijkt uit op De Zilveren Schaats. Je kan er alleen bijkomen als je bij Begraafplaats Barbara komt. Daar heb je een pad en dan kun je langs het water onder de Waterlinieweg door. Dan kun je ook naar rechts. En dan moet je tegenwoordig kruip-door-sluip-door. En dan zie je opeens die enorme waterplas. die eigenlijk niemand op zo’n manier kent. Prachtig.”

“Ik ben al een paar jaar niet geweest. Maar ik kwam er altijd als ik ging wandelen. Gewoon, lekker.”

“Mijn man heb ik wel eens meegenomen daarheen. Hij vond het niet zo bijzonder.”

“En ik vind het leuk, ik ben ecoloog van oorsprong, dat ik af en toe op dit soort verborgen plekjes kom waar je eigenlijk niet kan komen. En dat je dan opeens de stad van een andere kant ziet. Dat vind ik leuk. Het is daar gewoon ruig, je ziet water, je ziet wat huizen aan de overkant. Ik heb wel meer van dat soort plekjes in Utrecht waar je als normaal mens niet komt. En dit is er eentje van.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“Ik hoop dat er dan aan alle kanten gebouwen staan en dat dit echt een ontmoetingsplek is waar niet alleen dit soort dingen als de Showman’s Fair, grootse dingen, gebeuren, maar ook waar mensen lekker in de zon zitten, met hun picknick. Of gewoon een boekje zitten te lezen. Waar muziek is. Eigenlijk waar geroezemoes is. Maar daardoor ook rust is. Zo’n voortkabbelend geluid wat je dan hoort. Ja dat hoop ik. Dat het echt een plek is waar je wilt zijn.”