IZAIRA EN DIRK


Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
Izaira: “We hebben unaniem gekozen voor… hahahahah… voor de Dom. Ook omdat er een speciale betekenis aan vast zit. Dat is omdat, ik heb Dirk leren kennen via een blinddate. Nee hahhaha. We hebben elkaar leren kennen. En hij komt uit Zaandam. En toen hebben we de eerste date in Amsterdam gehad. En toen zei hij, ik ken Utrecht eigenlijk niet zo goed. En toen heb ik bedacht, ik neem je mee. Ik ging een uitstapje verzinnen. En toen hadden we bedacht de Dom. Niet perse om de Dom alleen, maar gewoon omdat je dan vanaf de Dom heel Utrecht kan zien. En dan kun je het er ook over hebben, waar woon ik dan, helemaal in Leidsche Rijn. Dus daarom kiezen we dat plekje. Toch?”

Izaira: “ Ik vind wel dat we Leidsche Rijn moeten promoten.”

Dirk: “Het lint, dat is een heel lint door Leidsche Rijn heen. Daar skeelert iedereen en loopt iedereen hard. Met de fiets kun je dus heel makkelijk overal komen, zonder dat er stoplichten zijn. Ik vind dat heel mooi.”

Izaira: “iedereen houdt rekening met de mensen die erop lopen. Met de kinderen en alles. Maar het verbindt ook alle plekken. De leuke plekken in Leidsche Rijn. Het strand, de Haarrijnse Plas, daar kom je uit en je komt bij, hoe heet het, het Maximapark, de vlindertuin, allemaal mooie dingen.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
Izaira: “Jeetje. Ik vind het hele idee van de Showman’s Fair wel heel gaaf. Voor mij is het ook een plek die ook heel erg Utrecht en Leidsche Rijn verbindt. En ik heb altijd in Utrecht gewoond en nu in Leidsche Rijn. Dat mag voor heel veel mensen geen Utrecht heten. Maar ik hoop dat door dit stukje het meer een wordt. Dat mensen die over de A2 rijden hier naartoe komen. Omdat er bijzondere dingen gebeuren. En of dat nou theater is, of dans, of gewoon allemaal spektakel dingen. Laten we groots uitpakken. Dus dit is een heel goed begin.”

Dirk: “Dat je Leidsche Rijn bij Utrecht wil betrekken, of Utrecht bij Leidsche Rijn, hoe je het maar wilt zeggen, dat lijkt me een heel lovenswaardig streven. Dat moet wel gebeuren, dat je dat met elkaar verbindt. En die tunnel is natuurlijk gewoon heel goed. Stedenbouwkundig is dat een heel goed idee geweest. Om dat te doen. Ik denk dat als je hier meer festiviteiten organiseert, dat is alleen maar een goed idee. Ik denk dat het over vijf jaar wel leeft. Dat winkelcentrum wordt helemaal, dat staat er straks.”

Izaira: “En dat Neude is dan dadelijk echt heel mini en klein. Kijk wat we hier hebben. Dat Neude is dan gewoon plek B waar je moet zijn. Je moet gewoon hier zijn.”