JANINE EN MAAIKE


Wat is voor jullie de meest bijzondere plek in Utrecht?

Janine: “Ik vind een hele mooie plek de Haarrijnse Plas. En waarom? Omdat je daar lekker kunt badderen, vertoeven. Je voelt je een soort van aan het strand. Ja, dat is heel relaxt. Het liefst kom ik er overdag om daar te zwemmen. Maar ook in de strandtent om lekker te borrelen. Je een beetje buiten te voelen terwijl je in de stad bent.”

Maaike: “Ik weet ’t niet zo goed. Ik vind wel daar bij de Dom, die tuinen mooi. Dat hofje. Daar achter de dom heb je die tuinen. De kloostertuin. Je kan daar ook gewoon heerlijk zitten. Zelfs eten meenemen. En er is veel schaduw, rust, je kunt er mensen kijken. Ik vind het daar wel heel mooi. En ook gewoon de Dom daarbij. Ja, ja.”

Hoe hoop jullie dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?

Maaike: “Eigenlijk wat er nu staat. Dat hoop ik wel een beetje. Dat festival gevoel. Want ik merk wel, ik woon zelf niet hier in Leidsche Rijn, maar dat heeft het wel een beetje nodig. Er wonen ook heel veel stellen hier die echt nog wel opzoek zijn naar festivals en dit zou dan best dichtbij zijn, als ze dat hier zouden creëren.”