LEROY


Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“Nimeto. Dat is een school hier in Utrecht. Een van de drie vakscholen in Nederland. Een opleiding voor reclame, communicatie en presentatie. Het was voornamelijk gebaseerd op grafisch ontwerpen en standbouw. Het was een hele vrije plek. Je kon daar echt jezelf zijn. Het was mijn MBO diploma, zo’n 10 jaar geleden. Het was creatief. Als kind was ik al creatief. Veel tekenen en alles. Dat kon je daar gewoon uiten. echt een plek waar je daar gewoon kon doen. En dat werd ook echt gewaardeerd. Daar was het ook echt de opleiding voor.”

“Ik ben er na mijn opleiding nog heel vaak terug gekomen. Er waren ook van die werkplaats assistenten. Dat waren gewoon jonge meiden en jongens. En daar hadden we ook echt een band mee opgebouwd. Die begonnen hetzelfde jaar als dat wij ook begonnen. Het was een nieuw iets. Met heel veel leerlingen kwamen we daar nog regelmatig terug. Om een beetje te kijken.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“Nou, het is nu een beetje sfeerloos. Er mag echt wel wat meer sfeer komen. Meer groen. Ik denk dat dat echt meer mensen naar een plek trekt. Nu is het gewoon asfalt achtig. Het is een beetje kaal en grauw. Meer groen en water, bloemetjes. Dat is ook in vijf jaar prima te realiseren denk ik.”