MARJON
Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“Dat is de plek aan de Haarrijnseplas. Het hondenveldje. Dat ligt tegen de steiger aan. En daar heb je allemaal mooie kleine inhammetjes. Daar kun je heerlijk zitten. Ze hebben er zeilen neergelegd. Dan kunnen die honden lekker een beetje in het water. Daar zit je met zo’n mooi uitzicht en die rust en die zwanen en die eenden. Al die watervogels gaan daar voorbij. Later ga ik op de steiger zitten als het helemaal rustig is. Echt geweldig, helemaal zen.”

“Toen het net aangelegd was, kwam ik er voor het eerst. Toen dacht ik eerst: wat zonde van die weilanden. Wat zonde dat het allemaal weg is. En wat een herrie van de snelweg en de ringweg. Maar uiteindelijk hebben we er iets heel mooist voor terug gekregen, toen het helemaal begroeid was. En die plas vorm ging krijgen. Met dat grasveld en die struiken. Ik heb wel meer favoriete plekken in Utrecht, maar dit is wel de mooiste. Ik doe daar veel inspiratie op.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“De wind kun je niets aan doen natuurlijk. Er mag van mij wat meer natuur in. Niet zo strak al die boompjes. En ze hadden van mij ook meer perron overkappingen kunnen staan. Ik vind het wat ielig overkomen nu. Kijk het heeft een heel los karakter. En dan vind ik de indeling wat statisch. Dat had van mij wat losser gemogen. Een waterpartij, met hoekjes en plekjes. Het mag van mij wat spannender en speelser.”