PETER STEIJN


Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“Er zijn zoveel mooie plekken in Utrecht, dat ik het heel lastig vind om de allermooiste aan te wijzen. Dus wat ik nu zeg kan volgende week een hele andere plek zijn. Maar ik aarzel nog even tussen het Pieterskerkhof, de plek bij de Munt en de gracht waarbij je vanaf de Vismarkt richting de Oudegracht weer terug kijkt.”

“Als ik er toch 1 moet kiezen, want anders is het heel flauw, dan kies ik nu voor de plek die heel erg in opkomst is, bij de Muntbrug daar. Die andere plekken zijn historischer plekken, maar deze plek ook. Het Merwedekanaal is historisch heel erg met de geschiedenis van de stad verbonden. Maar je ziet hier ook dat Utrecht een prettige, groene fiets en wankelbare stad is, waar mensen ook heel graag elkaar ontmoeten en verblijven. En het ziet er mooi uit.”

“Het is er weids, water heb je ook, groen. Het heeft een goede atmosfeer.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“Leegte en sfeer is altijd heel moeilijk met elkaar te combineren. Dus we moeten hier toch meer gebouwde dingen krijgen. Die komen er ook. Het centrum is natuurlijk in ontwikkeling. Er komen hier ook grote wooncomplexen omheen. En dan ontstaat er meer een plein idee. En die perronkappen, die zijn natuurlijk al heel sfeerrijk. En als die in een wat dichtere setting komen, dan kan ook de ruime plek die het blijft in die omgeving veel prettiger worden. Heel prettig zelfs.”

“Dit heeft wel de potentie om een mooie plek te worden”