SANDER
Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“Ik heb er heel lang over nagedacht en vind het een erg moeilijke vraag. Het is misschien een beetje pretentieus. Ik vind het altijd heel mooi bij Fort aan de Klop. Vooral het fort zelf en als je daar langs het water fietst. Dan zit je ineens in een Biesbosachtige plekje. Waar je soms ook baby zwaantjes hebt. Dat vind ik echt het mooiste plekje van Utrecht.”

“Een jaar of vijf a zes terug, toen woonde ik nog niet zo lang in Utrecht. Ik ging toen, buiten de paden die ik altijd fiets, rondom Utrecht heen fietsen. Toen was ik eigenlijk een beetje verdwaald. En ik dacht: volgens mij moet ik een beetje hierheen. En dat was precies de verkeerde kant op van mijn huis. En ik was echt verbaasd over hoe mooi het was. Ik herkende ook helemaal niet waar ik was. Aan het einde kom je dan uit bij het Zandpad. En toen wist ik het wel weer.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“Sowieso moeten alle kranen een beetje weg. Het is nu nog niet helemaal af. Heel praktisch misschien: ik denk namelijk ook dat als het wat meer af is, dat het dan een stuk minder waait. En dat het wat kleiner, gevoelsmatig, wordt. En nu sta je toch nog op een soort vlakte. Dat is dat er nog ontbreekt, waardoor het nog niet echt intiem is.”

“Een poffertjeskraam of pannenkoekenhuis zou leuk zijn hier. Ik hou van pannenkoeken. Is dat raar?”