STEVEN DE GROOT


Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?

“Ehm, even denken hoe het heet. Ik woon zelf in Overvecht. En vlak daarbij, bij de Bemuurde Weerd, zo heet de straat. Is het goed als ik het even opzoek?”

“Het is vlakbij het centrum. Het heeft niet echt een naam geloof ik. Daar is in ieder geval… Daar kom ik altijd langs als ik naar school fiets. Daar is, aan het water, een tuin, een openbare tuin. En dat is gewoon van de straat af, tussen twee huizen in. Het is er altijd heel rustig. Dus ik ga daar vaak heen als ik moet studeren. Ik kom er ook wel eens als ik niks te doen heb. Dan ga ik daar heen om te lezen ofzo.”

“De rust is echt mooi daar. Als student ben je altijd druk, met leren, studeren, bier drinken, uitgaan. Of sporten of werk. En als ik dan behoefte heb om rust te nemen, dan ga ik vaak daar zitten. Het is gewoon in de open lucht. En dan is het daar heerlijk.”

“Het is net buiten het centrum eigenlijk.”

“Ik woon nog niet zo lang in Utrecht. Ben nog niet zo bekend hier. Eind maart, begin april ben ik hier komen wonen. En de hele vakantie ben ik ook niet hier geweest.”

[Later blijkt het de Jan van Lingtuin te zijn. (red.)]

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?

“Ik heb ergens gehoord dat het ’t tweede stadshart van Utrecht moet worden. Dus sowieso een betere bereikbaarheid. Maar ik weet verder niet wat de plannen zijn.”

“Ik kan wel weer uitgaansgelegenheden zeggen, maar dat hebben we al heel veel in Utrecht. Misschien, een park ofzo. Of misschien waar je iets actiefs kan doen. Een sporthal? Of een klimmuur? Ik zou hier wel iets anders willen dan een standaard centrum.”