Yuri Disseldorp
Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“Ik denk dat het mooiste plekje voor mij het werftheater is, aan de Oudegracht, in zo’n kelder. Sowieso is het een heel schattig klein theater, wat helemaal in zo’n hoekje loopt. Dus je wordt helemaal getrokken naar het toneel. En als hele jonge jongen was ik er daar. En toen heb ik daar voor het eerst iets van theater gezien. Ik heb geen idee meer wat het was. Het was een vrouw die heel hoog zong. En daar ben ik enorm door gegrepen. En twee jaar geleden stond ik er zelf en toen werd ik weer daar gegrepen door iets. Dus er is iets in dat kleine, bijna poppen-achtige theatertje wat echt heel bijzonder is. En dat zou misschien ook wel eens iets te maken kunnen hebben met de hele sfeer van de oude gracht, daar in het centrum van utrecht.”

“ Ik maak cabaret, dus ik stond de laatste keer op het podium. Plotseling kijk je dan naar 100 mensen in plaats van naar 1 gezicht.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“Ik hoop eigenlijk dat ze het wel zo laten. Zonder hekken en dat soort moderne toestanden en beveiligers. Ik hoop dat het zo intiem blijft als nu. En ik denk dat die intimiteit ook zit in de voorstellingen, in de tenten zelf. Dat de artiesten je weten mee te nemen naar wat er in hun hoofd zich afspeelt.”