CARLIJN MOL


Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“Ja, ik vind zelf eigenlijk de binnenstad heel mooi. Maar ik ben helemaal verliefd geworden op Tuindorp.”

“Ja, ik weet niet. Ik vind dat een heerlijke plek om te wonen. Ik heb er twee jaar gewoond. Ik woon er nu niet meer. Nu woon ik in Nieuwegein. Dat vind ik dan weer gelijk helemaal niks.”

“Wat ik zo mooi vind van Tuindorp is, je bent binnen 5 minuten ben je in de stad. Maar je bent ook binnen 5 minuten bij een weiland. Dus je kan de drukte in en de rust. Een rustige wijk. Maar toch wel gezellig. En… het enige jammer daar is dat je dus dit soort dingen [de Showman’s Fair (red.)] daar niet hebt. Dan moet je wel naar de stad toe gaan en ja. Mijn moeder woont hier. Dan kan ik wel altijd nog hier naartoe.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“Nou, ik hoop dat Utrecht een keer af is. In Utrecht zijn altijd werkzaamheden. Het is nooit af. En ik hoop dat in ieder geval gewoon Leidsche Rijn, vooral dit terrein, dat je echt ziet dat het een wijk begint te worden. En een plek begint te worden. Dat het niet een en al een bouwval blijft. Dat het af komt.”

“Ze zouden hier een winkelcentrum gaan bouwen. Ik denk dat dat heel handig is. Maar ook zo’n locatie als dit, waar je dan feesten kunt organiseren, dat dat ook wel handig is.”