EDDIE B. WAHR


Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“Ik ben eigenlijk maar 1 keer per jaar, al twintig jaar lang, in Utrecht. En dat is met De Parade. En dat is op dat Moreelsepark. Dus eigenlijk ken ik alleen maar het Moreelsepark. Maar ik moet wel zeggen dat ik het daar dan altijd twee weken heel erg leuk heb. Naast het station.”

“Twintig jaar geleden stond De Parade niet op dat park, maar toen stond het op dat veldje daarachter tegen het spoor aan. En ik speelde toen ook al in voorstellingen. En wat ik toen dacht was: wat grappig. Maar dat kwam meer door de parade dan door Utrecht. En de plek vond ik zo leuk. Want de tent stond naast de spoorweg. En we deden een voorstelling. En telkens als er een trein langskwam, dan moesten we even een halve minuut stoppen, om te wachten tot die trein voorbij was. En dan konden we weer verder. Dat is wat ik me herinner uit die tijd.”

“In mijn herinnering was het toen al behoorlijk aardig bezocht. Het was toen nog niet zo groot als dat het nu is, De Parade. Maar dat kan ik me herinneren.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“Ik hoop dat het dan… Ik vind het nou al heel gezellig, op de openingsavond van de Showman’s Fair. Allemaal vrienden en bekenden van me. Maar ik hoop dat het net zo leuk gaat worden als de parade, die zijn leuke heeft gevonden. En ik vind dit ook dan weer een leuk project. Lijkt een beetje op de parade, maar toch heel anders. Dus ik hoop dat het op een gegeven moment hier ook zijn wortels gaat zetten.”