HANS VAN SOELEN


Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“De mooiste plek voor mij van Utrecht is het Zocherpark. Wat zich eigenlijk langs alle singels begeeft. En waardoor je Utrecht eigenlijk overal beleeft als een hele rustige groene plek. En dan daarbinnen heb je natuurlijk de mooiste en de grootste oude binnenstad van Nederland.”

“Ik moet je eerlijk toegeven dat je als eerste, toen ik als kind, mocht ik mee naar Utrecht. En dan gingen we boodschappen toen daar. En 1 keer zijn we met de boot geweest, met de rondvaartboot. Dan uiteindelijk heb je al die grachten gehad en dan ga je buitenom. En in een keer had ik zoiets van: het is hier groen.”

“Ik vind het heerlijk om door de oude stad te wandelen. En er zijn heel veel routes die daar heen gaan, die er langs komen.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“Ik hoop dat dit plein iets totaal anders wordt. Dat het een hele mooie aanvulling wordt op wat de stad te bieden heeft. Ik hoop dat dit een plein wordt waar dingen grootschaliger kunnen.”

“Het mooie aan de oude binnenstad is dat er heel veel mooie kleinschalige plekken zijn, waar je kunt genieten. Bij culturele zondagen kom je altijd weer dingen tegen. Dat prachtige parkje bij fotodok en Casco. met die enorme 300 jaar oude boom. Dat is wat je in de binnenstad hebt. Wat je hier hebt is meer planmatig, meer grootschalig. Maar ik hoop dat dit over honderd jaar, je had het over vijf jaar, maar over honderd jaar, mensen dit zo vanzelfsprekend vinden, dat we hier grote pleinen hebben, zoals je die in Rome ook hebt. En dat het grappig is dat dan dat kleinschalige van Utrecht met dat grootschalige van hier gemengd is. en over vijf jaar de eerste contouren daarvan.”