JASPER UDINK TEN CATE
Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“Mijn bedrijf heet Creative Chef. En ik sta hier op het Berlijnplein om mensen kennis te laten maken met historische groente rassen. Het smaakmuseum in Odijk is een van de mooiste plekken in Utrecht. Daar is een klein akkertje en daar kweken we oude, vergeten groente uit de periode 1850-1950. Die kun je daar proeven. En die gebruik ik als ik kook. Dat is best bijzonder. Ik ga je straks iets laten proeven en dat zijn komkommers.

“We hebben er nu een popup restaurant. De mensen denken allemaal: wow! Ouders zeggen vaak dat hun kinderen nog nooit zoveel groente hebben gegeten. Iedereen die er komt gaat er gelukkig naar huis. Het is echt een plek waar je moet zijn.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“Ze zouden niet teveel moeten nadenken, maar een plek creëren waar mensen dingen kunnen doen. Dan breng je verhalen en authenticiteit naar deze plek. En dat is wat mensen willen. Misschien dat je een podium biedt voor mensen, dat je ruimte biedt om mensen dingen te kunnen laten doen. Als je iets wilt, heeft het tijd nodig.”

“Ieder band heeft een droom dat ze voor een gigantisch grote menigte kunnen spelen. Maar de meeste bands blijven hun hele leven in de oefenruimte. Als je hier gewoon een open plek creëert, waar dat zou kunnen, dan gaat het vanzelf werken.”

“Het is wel moeilijk, want het is een beetje een gekke plek. Als je hier met passie een verhaal verteld gaat het zeker lukken.”