JET EN GUIDO
Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
Guido: “Dat is Cafe Springhaver.”

Jet: “Daar hebben we ons eerste biertje samen gedronken. We hadden een repetitie op het conservatorium. De eerste keer repeteren dus. En toen raakte we op een gegeven moment aan de praat. En toen zei Guido: “Voor dit gesprek is een biertje nodig.” En toen zijn we naar Springhaver gegaan. En sindsdien komen we daar vaker.”

Guido: “Het is ook een beetje… Voor mij liggen er ook heel veel herinneringen van het conservatorium. En wat er zo mooi was, is dat een aantal mooie dingen van die conservatorium tijd, dat kwam helemaal terug sinds wij dus aan het spelen zijn en aan het schijven zijn. We maken muziek. Jet zingt, ik zing ook en schrijf liedjes, Jet schrijft teksten. Dat was zo’n mooie energie. Springhaver staat symbool voor die mooie energie die wij mogen ervaren.”

Jet: “Wij maken Nederlandse en Franse chansons.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
Jet: “Geen nieuwbouw woningen. Maar dat gaat waarschijnlijk niet lukken.”

Guido: “Ik hoop dat het knus gehouden wordt op de een of andere manier. Als je mensen vraagt wat vind je nou zo leuk, wat typisch is voor Utrecht? Dat is een soort gemoedelijke knusheid. Vrijheid en niet met het symbool van Amsterdam van vrijheid. Maar echt met een soort positieve vibe, met die knusse kant.”