LEON GIESEN
Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“De plek die ik echt nooit verwacht had dat die er zou zijn is, als je met de waterfiets de Kromme Nieuwegracht afgaat. Op een gegeven moment kom je op ee stukje, richting de singel geloof ik. Dan ben je echt in een ongelofelijk Italiaans-achtig buitenland. Dat vind ik het meest magische stukje. Vooral omdat je eerst een heel eind hebt moeten trappen voordat je daar bent.”

“Je kijkt een beetje zo naar de achterkant van de huizen. Je bent heel dichtbij de mensen, maar dan aan de achterkant. En dat is ergens waar je normaal nooit bent. Zeker niet op een waterfiets.”

“Mijn zoontje heb ik wel eens meegenomen daar naartoe. Hij was op heel veel plaatsen nog niet geweest in Utrecht omdat hij nog klein was. Dus voor hem was het iets logischer dan voor mij. Dit is echt een apart stukje. Dit lijkt op niets wat je ergens anders ziet in Utrecht.”

“Je fiets van de Dom weg, richting de Singel. En het is op de Kromme Nieuwegracht.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“Ik zou het geweldig vinden als hier over 5 jaar een traditie is. Dat de plek iets betekent voor de mensen. Ik moet ook eerlijk zeggen, ik kende dit hele plein niet. Toen ik hier voor het eerst heen fietste, kon ik het ook helemaal niet vinden. Dus die plek moet echt nog iets worden in onze harten. Het is nog erg nieuw.”