MARINA KOSTER
Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“Dat is het Kromme Rijn gebied bij Amelisweerd. Omdat mensen er zo ontzettend veel plezier hebben, omdat iedereen dat zo ontzettend veel geniet. Als het zonnig is helemaal. Mensen zijn aan het zwemmen. Ik zag een paar die op een grote band de stroom af kwamen varen en daar ondertussen een drankje aan het drinken waren. En dan wachten tot ze in Utrecht aankwamen. Mensen die zeiden: “Ik heb hier de hele dag al naar uitgekeken. Ik zat de hele dag op kantoor en straks ga ik naar Amelisweerd.” Er zitten mensen te picknicken en te voetballen. Het theehuis is natuurlijk geweldig. En het Poorthuis. Buitenlandse studenten in de Stay Okay. Iedereen heeft daar zo ontzettend veel plezier aan.”

“Toen ik in Utrecht kwam wonen, in 1975 ofzo, kwam ik er voor het eerst. Ik was wel verbaasd, want iedereen kende dat ook. Dat was kennelijk een hele beroemde plek. Iedereen die hier studeerde kende dat. Dat was geweldig.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“Ik vind dit eigenlijk een soort teken naar de toekomst toe. Geweldig dat dit kan. Ze willen natuurlijk die weg rondom Utrecht, de A27, gaan verbreden. En dan daar een stuk overheen maken enzo. Niet doen, laat dat maar zo zoals het is. Maar juist hier, omdat het een stedelijke omgeving is, is het fantastisch. Echt een toevoeging. En daar, bij de A27, neem je er wat vanaf.”