RUUD HILHORST
Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“Wat mij betreft is het een strook, de Singel. Die is best lang. Het mooie van de Singel is, eigenlijk onder handbereik heb je toch een stukje buiten. Dus de stad is onder handbereik. Je kunt daar even jezelf zijn. Het is bijzonder. Wat moet ik er verder van zeggen?”

“In de loop van de jaren heb ik ontdekt dat dit een hele bijzondere plek is. Ik woon eigenlijk al best lang in Utrecht. Ruim 20 jaar. En dan, in het begin ga je er gewoon aan voorbij. Zo van: mooi, water. Ik ben het meer gaan waarderen omdat ik meer in de omgeving ben gaan lopen. En op een gegeven moment die Singel ook tegenkwam en toen bedacht ik: dit is eigenlijk heel gaaf! Ik kom er nu heel vaak. Het is als het ware ontstaan. Ik heb het echt ontdekt in de loop van de tijd. Ik ben er eindeloos vaak langsgekomen.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“Hier moet nog heel veel van de grond komen. Op dit moment, met mooi weer, is het allemaal geweldig. Met mooi weer is elke plek gaaf. Maar ja, je ziet, hier kan echt wel wat ontstaan.”

“Trouwens, het idee dat hier de auto’s onderdoor rijden is ook echt apart.Die auto’s zijn weg en je hebt ineens ruimte daarboven. Het kan straks een verbinding zijn tussen de stad en Leidsche Rijn. Ik zie hier wel wat ontstaan. Ik weet nog niet wat. Maar dat gaan we zien.”