SUUS


Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“Toch eigenlijk, waar ik aan moet denken is het bakkertje. Het bakkertje, hoe heet die straat eigenlijk? Om de hoek bij de Dom. Bakker Roel heet ie nu. Toen ik op de middelbare school zat, speelde ik in een jeugdtheatergroep. En toen gingen wij altijd spelen in Utrecht op het jeugdtheaterfestival. Dan gingen we met die jeugdtheatergroep altijd bij dat bakkertje broodjes halen.”

“Het is ook meer het idee van, ook dat bakkertje, maar als ik daar dan kwam, ik dacht toen altijd: hier ga ik wonen. Ik woonde toen in Eindhoven. En toen na mijn studie in Eindhoven, toen heb ik nog auditie voor de schrijversopleiding gedaan. Daar ben ik aangenomen. Heb ik niet gedaan. Maar toen dacht ik ook al: dan kan ik hier komen wonen. Toen heb ik de toneelschool afgemaakt. Toen dacht ik: ja, Utrecht is zo mooi, ik wil hier komen wonen.”

“En wat ik ook altijd heel leuk vind, is om bij dat bakkertje een broodje te halen en die dan bij de Zaak op te eten. Omdat je daar je eigen broodje mee mag nemen.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“Nou, ik vind de sfeer nu, met die theatertenten, dat het wat oud eruit ziet en met die bomen, dat vind ik enorm mooi. Hier is natuurlijk die enorme Cinemec. En ik vind eigenlijk, het is echt een enorm contrast hier. Zo’n circus sfeer. Het mag wat groener, wat ouder.”