TERTS BRINKHOFF


Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“Dat was onder de boom achter de Inktpot. De enorme grote boom. Omdat die boom daar was, is die plek nog niet verbouwd. Die plek bestaat nog om te bespelen, om dingen te doen. Daarom is die boom zo mooi. Een beroemde boom.”

“Die plek aan het spoor willen ze natuurlijk heel graag hele grote gebouwen neerzetten. Wij hebben daar met de parade gespeeld en daar hebben we langzaam een stukje magie veroverd, waardoor het allemaal nog bestaat. En het Moreelsepark natuurlijk daarbij.”

“Het was een plek die was onbestemd, een junkenpark. Mij werd verteld dat er ooit nog mensen zijn gefusilleerd. Toen wist ik: dat is een plek met een geschiedenis, met emotie, met veel verleden. Dat is een zere plek. En juist dat zijn de goeie plekken. Dat heb je in andere steden ook. De moeilijkste plekken zijn vaak de beste plekken.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
Dit is een nieuwe plek. Het kan hier. Ik hoop dat het ’t gezichtjesplein wordt. Dat de gezichten van alle Utrechters in gebouwen, in vloeren, in straten te vinden zijn. En dat er een enorme beeldentuin komt. Dat het een driedimensionaal Facebook wordt. Het eerste driedimensionale Facebook ter wereld. Dan heeft Utrecht er een echte knal bij.”