TIM


Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?
“De Kloostertuin in Utrecht is vrij bijzonder. Daar ga ik nu in mijn pauze lekker een broodje eten. En vroeger ging mijn moeder daar lekker al in haar pauze broodjes eten.”

“De sfeer daar is heel mooi. En er zit een leuk katje, die bij je komt bedelen. En dat maakt het erg gezellig.”

“Dat ik er voor het eerst kwam is denk ik samen met mijn moeder geweest. Dat ik met mijn moeder door Utrecht liep en dat zij mij de plek liet zien waar zij vroeger op schoop zat en waar zij vroeger pauze hield. Het is heel centraal, je kijkt uit op de Dom. Maar het is er ook heel rustig. Het geeft echt een rustig gevoel, middenin de stad. Waar je even lekker tot rust kunt komen. Lekker kunt zitten en kan genieten.

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?
“Ik hoop in ieder geval dat al die hijskranen weg zijn. En dat het iets meer sfeer heeft. Ik vind het uitzicht niet echt bijzonder, met een stuk of 15 hijskranen om ons heen. Alles nog in aanbouw. Grote bergen zand. Sfeer mag er komen. Misschien minder asfalt. Hieronder zit al genoeg asfalt. Dus waarom moet je op het dak van de A2 ook nog overal asfalt leggen? Maak er een mooi park van. Bomen, fonteintje, waar mensen ook lekker als ze vanuit de stad willen komen, lekker kunnen liggen. Misschien een klein meertje ergens. Wat meer sfeer. En zwerfkatjes. Hahahah”