VIÈVE


Wat is voor jou de meest bijzondere plek in Utrecht?

“Dat is een hele lastige. Er zijn heel veel mooie, bijzondere plekken in Utrecht. En ik woon al aardig wat jaren hier. De eerste die in me opkwam is vlakbij het Lepelenburg, in het park. Daar staat een bankje. Dat heeft op een bepaald moment van de dag, in bepaald zonlicht, bij bepaald weer, dan is het zo mooi om daar te zitten. Dat is geweldig.”

“Vlak nadat mijn moeder zes jaar geleden is overleden,  toen ben ik daar ook een keer gaan zitten. Er zijn daar ook allemaal van die bosachtige dingen eromheen. En nou ben ik helemaal niet zo zweverig, maar met die ene zonnestand, net op die dag, op die plek, op dat bankje, was zij daar ook.”

“En dat is sowieso een plek waar je gewoon even naartoe kan. Dat je dingen kunt overdenken. Ga ik met die uit of met die uit? Of maak ik het met die uit? Het is sowieso een mooi park.”

“Ik ontdekte het tijdens een personeelsuitje. Dat uitje bestond eruit dat je met een collega een afspraakje moest maken. Toen heb ik voorgesteld om koffie te gaan drinken. Dat gingen we op dat bankje doen. En we zaten daar koffie te drinken. En dan is het t perfecte cafe.”

Hoe hoop je dat het Berlijnplein er over 5 jaar uitziet?

“Zoiets als dit. Dit. Dat dit af en toe terugkeert. En dat het ook iets is waar incidenteel ideeën uit de wijk gecreëerd kunnen worden. Als cultuur vanuit de wijk, voor de wijk. Het zou een plek moeten zijn waar dit soort dingen zouden moeten kunnen bestaan.”

“O ja, ik zing bij ‘De Weduwen’. Wij zijn het toetje bij de maaltijd die zo op de showman’s fair wordt gegeten. hahah.”